left module 2

Vijver Center

De Goudwinde wil naast een speciaalzaak vooral een trefplaats zijn waar de beginnende en ervaren vijver- en tuinliefhebber uitgebreid en professioneel geïnformeerd en geadviseerd wordt over de nieuwste trends.

left module

Bonsai Center

In het Bonsai Center kunt u terecht voor uw aankoop van prachtige binnen en buiten bonsai-bomen, maar ook alles voor de verzorging van de bonsai.

Veel mensen hebben de misvatting dat een Bonsai steeds binnenshuis wordt gehouden. Niets is echter minder waar, alle bonsai's zijn van nature bomen die buiten groeien. Uitzondering zijn uiteraard de bomen die in een tropische omgeving groeien.

Bonsai's voor binnen zijn eerder tropische en subtropische planten die in best groeien in een stabiele hoge temperatuur van boven de 10 à 15°C.

Een niet-tropische bonsai is zeer moeilijk te houden binnenshuis. Deze bomen hebben tijdens de winter een koelere en donkere periode nodig zodat ze een periode van rust kunnen inbouwen.

Een huiskamerbonsai plaatst u best op een zonnige plaats in de huiskamer. Dergelijke bonsai kunt u eventueel ook buiten plaatsen van zodra de temperaturen het toelaten (van mei tot september). Om met een bonsai te beginnen, kiest u best voor een Ficus of een Iep, deze bomen zijn gemakkelijk te verzorgen.

Een advies: bovenal koop uw bonsai in een gespecialiseerd centrum waar u het nodige advies krijgt omtrent de verzorging van uw boom.